Kan ik me veilig voelen bij de kapper?

Als kapper knip of kleur je natuurlijk niet alleen haar. Je bouwt een band op met je klant en vice versa. Dat is logisch. Gemiddeld zie je elkaar eens in de zes weken en in die tijd kan er heel wat gebeurd zijn. Dat wil je natuurlijk bespreken, of het nu leuk is of niet. Soms is delen fijn! Dus niet alleen het goed knippen of kleuren is belangrijk. Een salon waar je je veilig en prettig voelt is misschien nog wel veel belangrijker.

Veilig zijn bij de kapper

Hopelijk stap je de kapsalon binnen met het gevoel van warmte. Het is niet alleen belangrijk dat je lekker kan zitten in de wachtruimte, je moet je welkom voelen. Wie je ook bent, wat je normen en waarden ook zijn en wat je afkomst ook is. In essentie is ieder mens gelijk; rood bloed, gemiddeld 60% water en een orgaan dat dit allemaal bij elkaar houdt. Toch wordt niet iedereen als gelijk gezien en dat is meer dan alleen jammer.

Aangezien er al veel ellende in de wereld is, wil ik mijn salon als prettige omgeving voor iedereen. Met mijn maatschappelijke achtergrond en de oprechte interesse in de mens, is dit mijn basis. Wie ben jij en wat is jouw verhaal? Kan ik alleen jouw haar knippen of wil je me ook nog wat vertellen?

Geaardheid

Voor de LHBTIQ+ community is het nog wel eens zoeken waar ze terecht kunnen. Niet alleen is het soms lastig om een genderneutraal kapsel te laten knippen, ook is het soms lastig om aansluiting te vinden. Ik heb liefde altijd heel normaal gevonden, dus maak ik mij niet druk over of iemand op dezelfde geaardheid valt, graag met hen/zij aangesproken wil worden of een x op hun paspoort wil. Mijn salon is toegankelijk en een veilige omgeving om te zijn wie je bent. Met een regenboogsticker op het raam maak ik dit ook kenbaar. Dus niet alleen als je een genderneutraal kapsel wilt of gewoon geknipt of gekleurd wilt worden, maar ook als je een kop koffie wilt drinken en je verhaal wilt delen, ben je welkom.

Geloof

Door Zerena kwam ik erachter dat vrouwen die door geloofsovertuiging een hoofddoek dragen eigenlijk nergens terecht kunnen. Ik vind dat zonde, want een behandeling bij een salon is toch veel fijner dan thuis aan de keukentafel. Aangezien ik veel ruimte heb in mijn salon, vind ik het niet meer dan normaal om ook daar een ruimte voor te geven. Doormiddel van kamerschermen zorg ik ervoor dat vrouwen niet gezien worden door anderen en zo toch veilig naar de kapper kunnen. Zerena kan de vrouwen knippen, dus ze hoeven helemaal niet bang te zijn dat ik ze ook zonder hoofddoek zie (lees meer in deze blog).

Leven en laten leven

Wat je overtuiging ook is, of je nu vega, vegan, of omnivoor bent. Of je nu duurzaam leeft of dit lastig vindt. Of je nu op mannen of op vrouwen valt of dat je bepaalde geloofsovertuiging hebt. Of je nu worstelt met bepaalde dingen of juist een goede grap weet te vertellen. Je bent welkom. We hebben respect voor elkaar en laten elkaar in de waarde. Ik ben juist erg geïnteresseerd in jouw verhaal.

Schroom niet om de salon binnen te stappen en het over het weer te hebben. Schroom niet om dieper te gaan dan dat. Ik bied tijdens je behandeling een luisterend oor. Iedereen heeft wel iets te vertellen.

Vergeet niet dat we natuurlijk ook gewoon mogen lachen!

Deel dit bericht