De 5 mooiste kapsels voor halflang haar (en de stylingtips)

Je hebt geen super lange lokken zoals de prinsessen in sprookjes, maar je hebt ook niet een korte coupe. Ofwel, je haar is half lang. Of je nu fijn, dik, veel of minder haar hebt, zonder dat je hoeft te denken aan extensions of een kort pittig kapsel, is er heel veel mogelijk. Wil jij het gevoel hebben de catwalk te kunnen betreden met je halflange haar, tijdloos en makkelijk te onderhouden? Lees dan verder.

Stijl haar – elegant, chique of juist vlot

Je kent het wel, je haar voelt futloos en je moet voor je gevoel veel tijd besteden aan je haar. Wanneer je de puntjes regelmatig laat knippen, blijft je haar mooier en ziet het er verzorgd uit. Broze puntjes, daar zit niemand toch op te wachten? Je kan gaan dansen met vriendinnen, naar een zakelijk overleg of gewoon voor een heel chique stijl gaan. Voordat je begint met een stijltang is het belangrijk een goede shampoo en conditioner te gebruiken en je haar kurkdroog te hebben. Vervolgens gebruik je een serum en hitte beschermend product. Verdeel je haar in vijf secties (rechtsboven, linksboven, middenachter, linksonder en rechtsonder) en zet elk deel vast met een haarspeld. Je werkt van onder naar boven, sectie voor sectie. Je pakt elke keer een horizontale lijn van je haar (maximaal 0,5 centimeter dik) en werkt van de aanzet tot de punten. Zorg dat je hitte beschermend product goed verdeeld blijft. Als je helemaal klaar bent, kan je je lok extra stylen en loop je het hele haar bij langs. Tip: als je de punten naar binnen of buiten draait, kan dit voor een elegantere look zorgen.

Lange bob – klassiek of juist vlot

Dit is hét kapsel dat bijna iedereen kan dragen! De lange bob. Dit kapsel is geschikt voor halflang haar, heel gaaf bij glad, stijl haar, maar ook met krullen of veel volume. Heel belangrijk is de kniptechniek voor de bob. Voor maximaal resultaat moet deze op een bepaalde manier geknipt worden. Ook kan je er voor kiezen of veel lagen in je haar te laten knippen. Een bob kan je klassiek laten knippen, maar ook met veel volume en speelsheid. Het makkelijke aan een lange bob is dat de lengte altijd blijft en je weinig hoeft te stylen. Je kan ervoor kiezen veel product te gebruiken, maar voor een lazy Sunday kan je prima uit de voeten door het bij elkaar te binden of achter je horen te verbergen zonder er iets aan de te doen. De producten en shampoo en conditioner zijn essentieel om jouw bob te dragen. Welke product je het beste kunt gebruiken is afhankelijk van de look die jij wilt creëren. Vraag ons om meer advies en stylingtips.

Krullend haar – natuurlijk of extra gestyled

Als je van nature een grote bos krullen hebt, weet je ook dat het laten groeien soms moeizaam lijkt te gaan. Halflang haar met een prachtige bos krullen, is een geschenk van moeder natuur. Met de perfecte shampoo, conditioner en stylingsproducten creëer je van je natuurlijke coupe een fantastische weelderige bos haar. Ook de producten van Olaplex helpen om je krul perfect te fixeren. Je hoeft niet altijd mee te doen met de GC-methode om je krullen te laten blinken. Tip: ga eens met je vingers als een kam door je haar om een meer wave look te krijgen.

Heb je van nature geen prachtige bos krullen? Niet getreurd. In veel gevallen kan je met de krultang prachtige krullen maken. Neem hiervoor de tips voor de stijltang die ik bij stijl haar heb geschreven. Zorg altijd voor hittebestendige producten. Laat je krul afkoelen door het vast te zetten of in je hand te houden, ga daarna (als alles klaar is) met je vingers door je haar en werk het af met haarlak om je krul mooi te houden.

Het knotje – makkelijk en vlot

Omdat jij prachtig halflang haar hebt en het niet altijd los wilt of hoeft te dragen, kan je er veel mee experimenteren. Je kan het in een staart dragen, maar nog veel leuker is een knotje. Nonchalant een knotje op je hoofd is een vlot en makkelijk kapsel en het ziet er mooi uit. Je kan er ook voor kiezen bijvoorbeeld langs je gezicht de lokken los te laten of het geheel heel strak op je hoofd te dragen. Fixeer je haar met mouse of gel om het glanzend te maken en extra hold te geven. Je kan het knotje eventueel na bewerken met haarlak. Is je haar net niet lang genoeg, draag het dan leuk achter op je hoofd door het één keer dubbel te vouwen in je elastiekje. Gebruik wel altijd elastiekjes zonder ijzertje om je haar niet te beschadigen.

Prachtige pony – vlot en alternatief

Wat heel goed samen gaat met halflang haar, mits dit ook bij je gezicht past, is een pony. De één is er dol op, dan ander wil het juist helemaal niet. Tegenwoordig zien we veel pony’s die korter zijn dan zijn voorganger, halverwege het voorhoofd en ver boven de wenkbrauwen. Er zijn allerlei soorten. Je kan kiezen voor de ronde pony die met je voorhoofd meeloopt, de zware pony met veel haar, de luchtige die net niet voor je ogen hangt. Wil je een pony? Denk er eerst goed over na, want eenmaal geknipt is er geen weg terug.

Deel dit bericht